Refinansiering av forbrukslån & kredittkort | Zero Finance

Refinansiering av forbrukslån & kredittkort

Du kan refinansiere å samle dine forbrukslån og kredittkort under et nytt lån med lav rente. Når du søker gjennom Zerofinans kan du få bedre betingelser og spare en liten formue.
  • Det er helt  uforpliktende
  • Det koster deg  ingenting
  • Du får det  beste tilbudet
Motta et tilbud på refinansiering

Hvor mye ønsker du å låne?

Estimert månedsbeløp

Kr 266

Bankene innvilger fra 4,9% nominell rente.

Nom. 11,9%, eff. 13,71%, kost 6895 kr, tot. 16895 kr

Vil du refinansiere dyr smågjeld og spare penger?

JaNei

Ønsket nedbetalingstid

Nedbetalingstid over 5 år krever at du refinansierer/samler lån og kreditter du har fra før.

 Jeg bekrefter at jeg har lest og godtar vilkårene for Zero Finans.

Nedbetalingstiden er 1 til 15 år. Maks 5 år dersom du ikke refinansierer. Nominell rente varierer fra minimum 4,9% til maksimum 23,4%. Effektiv rente varierer fra minimum 5,16% til maksimum 26,23%. Etableringsgebyr varierer fra 0,- til 1990,-. Alle bankene opererer med individuell rente og din rente presenteres først sammen med lånetilbudet.

Slik jobber vi for deg

Nedenfor kan du se prosessen vår når du søker lån hos oss.
Vi er den beste finansagenten på markedet og du kan derfor være trygg på at bankene konkurrerer om å gi deg et tilbud.

Du sender bare inn en søknad

Først fullfører du søknadsskjemaet raskt og enkelt

Søknaden sendes til bankene

Det er kostnadsfritt og sikkert å bruke tjenesten

Få det beste tilbudet

Få svar innen kort tid

Refinansiering uten sikkerhet

Refinansiering innebærer å erstatte et eksisterende lån (eller flere lån) med et nytt lån som betaler ned gjelden til de første lånene. Målet med dette er ofte å få bedre betingelser på det nye lånet, i tillegg vil mange ønske å samle lån og kreditt på et sted. Detaljene rundt en refinansiering kan variere avhengig av lånetype og utlåner.

Man kan refinansiere forbrukslån, kredittkort gjeld, billån, boliglån og de aller fleste andre typer lån. Når det er sagt skal vi fokusere primært på refinansiering uten sikkerhet. Et lån uten sikkerhet betyr enkelt å greit at man får et lån uten å måtte stille noe sikkerhet (som for eksempel en bolig) til utlåner, eksempler på lån som typisk er uten sikkerhet er forbrukslån og kredittkort. Når det gjelder refinansiering av lån uten sikkerhet vil dette oftest gjøres ved hjelp av refinansiering uten sikkerhet, med det er også mulig å refinansiere et lån uten sikkerhet til et lån med sikkerhet.


Søk refinansiering

Hvordan fungerer refinansiering

Når man skal refinansiere uten sikkerhet bør man alltid begynne med å sammenligne ulike långivere, og finne en som tilbyr bedre lånevilkår enn de som finnes for ditt eksisterende lån. Når du har funnet den rette långiveren kan du søke om det nye lånet, husk at du alltid kan ombestemme deg fram til du signerer låneavtalen dersom du finner et bedre tilbud. Å søke om refinansiering uten sikkerhet er i likhet med lån uten sikkerhet helt gratis og uforpliktende, du kan altså enkelt søke flere steder å velge det beste alternativet.

Når du signerer låneavtalen med BankID eller lignende vil det nye lånet automatisk betale din eksisterende gjeld (alt på en gang), slik at du ikke lengre skylder penger til disse långiverne. Du vil fortsette å betale på det nye lånet til du betaler det ned eller refinansierer dette lånet også. Dette er en fin måte å samle gjeld på, og hvis du gjør det riktig bør du også kunne spare ganske mye penger på refinansiering av lån uten sikkerhet.


Fordeler og ulemper med refinansiering

Refinansiering har flere potensielle fordeler, men også noen ulemper.
La oss først gjennomgå de største fordelene med refinansiering uten sikkerhet.Fordeler med refinansiering uten sikkerhet

Kanskje den største fordelen er at refinansiering av lån uten sikkerhet kan senke dine månedlige nedbetalinger hvis du refinansierer til et lån med en rente som er lavere enn din eksisterende rente. Dette kan skje fordi du kvalifiserer for en lavere rente basert på markedsforhold eller en forbedret kredittverdighet, faktorer som ikke var på plass første gang du lånte. Lavere renter resulterer vanligvis i betydelige besparelser i løpet av lånets levetid, spesielt med store eller langsiktige lån. Et annet tilfelle hvor man ofte kan få betydelig lavere rente er ved å refinansiere dyre smålån eller kredittkort da slike små lån uten sikkerhet kan ha svært høy rente.

Du kan også redusere månedlige kostnader ved å øke lånets løpetid når du refinansierer, men du vil potensielt betale mer i rentekostnader dersom du gjør dette. Du kan også refinansiere til et kortere lån for å betale det ned raskere. Uansett er det viktigste å redusere renten på lånet, så det bør være den høyeste prioriteten når du refinansierer lån, dersom du også kan få en løpetid som passer dine behov bedre så er det helt supert.


Det kan være fornuftig å samle lån og kreditt til et enkelt lån hvis du kan få en lavere rente enn det du betaler for øyeblikket. Å samle gjeld slik at du bare har ett lån gjør det også lettere å holde oversikt over betalinger. Å samle gjeld på en oversiktlig måte er en fordel med refinansiering av lån som mange setter pris på, og når man i tillegg sparer penger takket være en lavere rente er det bare å feire!

Enten du senker renten på lånet ditt eller forlenger tiden du vil bruke på å tilbakebetale det, vil dine nye månedlige nedbetalinger sannsynligvis være mindre enn de opprinnelige nedbetalingene fra før du refinansierte. Resultatet er ofte mer penger tilgjengelig i budsjettet for andre viktige månedlige utgifter, eller muligheten for å betale ned lånet raskere med pengene du har til overs.

Noen lån, spesielt ballonglån, må tilbakebetales med et engangsbeløp på en bestemt dato. Du har kanskje ikke midler tilgjengelig for en stor engangsbetaling når denne datoen forfaller. Det kan være fornuftig å refinansiere i denne situasjonen ved å bruke et nytt lån til å finansiere ballongbetalingen for å få mer tid til å betale ned gjelden.

Potensielle ulemper med refinansiering uten sikkerhet

Det kan være dyrt. Refinansieringskostnadene varierer fra långiver til långiver, men vær forberedt på å betale et etableringsgebyrer. I noen tilfeller kan refinansiering uten sikkerhet medføre tusenvis i etableringsgebyrer for det nye lånet, mens noen långivere ikke har noen etableringsgebyrer i det hele tatt. Husk at når man refinansierer uten sikkerhet så tar man i praksis et forbrukslån, og de har noen ganger slike gebyrer. Uansett vil det ofte lønne seg å refinansiere dersom du kan få ned renten, selv om det kanskje er et lite etableringsgebyr.

Du betaler mer renter på gjelden din når du strekker ut lånebetalinger over en lengre periode. Du kan redusere dine månedlige utbetalinger, men den fordelen kan oppveies av de høyere lånekostnadene i løpet av lånets levetid. Derfor er det ofte anbefalt å ikke forlenge løpetiden når du refinansierer, og helst bør du redusere den dersom du ønsker å betale mindre i renter.


Noen lån har nyttige funksjoner som elimineres hvis du refinansierer. For eksempel kan dine gamle lån være mer fleksible enn det nye forbrukslånet, og tilby for eksempel midlertidig utsettelse på nedbetalinger eller forsikring mot tap av inntekt. Det er derfor lurt å sammenligne ikke bare renten på lånet, men også andre fordeler.

Ting å tenke på når man skal samle lån og kreditt ved å refinansiere lån

Når du skal refinansiere lån uten sikkerhet er det noen ting du må tenke på. Du bør først av alt ta hånd om eventuelle problemer med kredittverdigheten din, slik at du kvalifiserer deg for de laveste rentene. Du bør i det minste ha en grov ide om rentene og andre vilkår du leter etter i ditt nye lån.

Husk at disse vilkårene bør representere en forbedring i forhold til vilkårene for ditt eksisterende lån. Det er nyttig å foreta en rask kalkulering for å se hvordan rentekostnadene dine vil endre seg med forskjellige lån.

Sammenlign flere långivere for å finne en kvalifisert långiver som tilbyr de beste vilkårene. Få minst tre eller fire tilbud fra konkurrenter før du spør din nåværende utlåner om hva den er villig til å tilby. Du kan kanskje få enda bedre vilkår fra din nåværende utlåner hvis den vil beholde lånet ditt.


Ikke ta på deg ny gjeld under refinansieringsprosessen, da det kan hindre avtalen i å gjennomføres. Gjennomgå de nye lånebetingelsene og alle tilknyttede gebyrer nøye før du signerer avtalen, slik at du vet hva du kan forvente økonomisk når det er på tide å betale.

Hva trenger jeg for å søke om å refinansiere?

Det er en del informasjon utlåner vil trenge når du skal søke om å refinansiere. Først å fremst må de vite hvor store lånene du allerede har er, og hvor mye du vil låne. Når man refinansierer uten sikkerhet vil beløpet som oftest ligge mellom et par titalls tusen helt opp til 500 000 kr.

Du må også gi utlåner kontaktinformasjon som for eksempel e-post, mobilnummer, samt fødselsnummer slik at utlåner har mulighet til å vite hvem du er og sjekke din kredittverdighet. Noen ganger kan du logge inn med BankID for å automatisk gi utlåner denne informasjonen. Utlåner må også vite at du er en norsk statsborger, eller eventuelt hvilket land du kommer fra og hvor lenge du har bodd i Norge.

Etter du har sent inn søknaden og långiveren har brukt litt tid på å behandle søknaden vil du motta et tilbud. Det er viktig at du leser vilkårene for dette tilbudet nøye. Dersom du er fornøyd med låneavtalen på forbrukslånet kan du signere avtalen med BankID.

Når långiver skal kalkulere din kredittverdighet for å avgjøre hvilken rente du bør få, eller om du i det hele tatt skal kunne få et lån, må de ha litt informasjon om din økonomiske situasjon. Dette inkluderer arbeidsforhold, utdanning, årsinntekt og flere andre personlige detaljer. De fleste långivere vil også spørre deg om din husholdning, dette innebærer sivilstatus, boforhold, antall barn under 18, osv. Du vil også få tilbud om å søke sammen med en partner. Dette kan gi deg bedre betingelser, men betyr at din partner også er ansvarlig for lånet.

Når lønner det seg å refinansiere lån?

Kredittkort og andre smålån har typisk ganske høy rente, og når denne renten får litt tid til å bygge seg opp mister man kanskje kontrollen. De dyreste lånene kan ha en så høy rente i noen tilfeller at de nesten vokser fortere enn man kan gjøre nedbetalinger. Da kan det være en god løsning å refinansiere uten sikkerhet. Da får du samlet lån og kreditt i et nytt lån med (forhåpentligvis) bedre betingelser.

For å vise hvor mye man kan spare på å refinansiere uten sikkerhet kan vi ta noen eksempler. Dersom man har dyre lån på totalt 200 000 kr med i gjennomsnitt 21% effektiv årlig rente vil man kunne spare betydelige beløper på å refinansiere lånene. For eksempel vil en refinansiering av disse lånene med 11% effektiv rente kunne spare 20 000 kr i renter per år. Dersom man i stedet klarer å få en 8% effektiv rente når man refinansierer vil man spare hele 26 000 kr i renter det første året alene sammenlignet med lånene med 21% årlige renter. Dette er ikke ubetydelige beløper, og for perioder lengre enn et år vil dette ha en enda større effekt.

Refinansiering uten sikkerhet er veldig nyttig når lånene dine begynner å bli dyre å betale ned, ikke bare kan du spare mye penger dersom du klarer å redusere renten, men det er som nevnt tidligere også flere andre fordeler. Det at man får samlet lån og kreditt på ett sted er veldig praktisk, du trenger ikke lengre å forholde deg til en haug med forskjellige nettbanker, eller bunker med regninger i posten hver måned. Det at du får en enkel oversikt over lånet på ett sted, og det er kun en regning per måned. Dette er en fordel som kan gjøre det verdt det for deg å refinansiere selv om det skulle vise seg at du ikke kan redusere renten så mye.

Refinansiering uten sikkerhet er veldig nyttig når lånene dine begynner å bli dyre å betale ned, ikke bare kan du spare mye penger dersom du klarer å redusere renten, men det er som nevnt tidligere også flere andre fordeler. Det at man får samlet lån og kreditt på ett sted er veldig praktisk, du trenger ikke lengre å forholde deg til en haug med forskjellige nettbanker, eller bunker med regninger i posten hver måned. Det at du får en enkel oversikt over lånet på ett sted, og det er kun en regning per måned. Dette er en fordel som kan gjøre det verdt det for deg å refinansiere selv om det skulle vise seg at du ikke kan redusere renten så mye.

Slik fungerer det

For et par år siden ble Gjeldsregisteret opprettet etter ordre fra stortinget slik at man nå enkelt får full oversikt over alle sine lån uten sikkerhet, her samles lån og kreditt slik at du kan se alt på ett sted. Du får også oversikt over hvilken rente de ulike lånene dine har. Du kan bruke dette til å enklere sammenligne din nåværende rente med alle dine refinansieringsalternativer.

Dersom du fortsatt er usikker på om det vil lønne seg å refinansiere dine lån så finnes det veldig mange rådgivere som jobber med å hjelpe personer som deg med å se på hvilke alternativer som finnes, og sjekke om det lønner seg for deg å refinansiere.

Konklusjon

Refinansiering uten sikkerhet innebærer å ta opp et nytt forbrukslån for å betale ned og erstatte det første. Refinansiering kan være fornuftig hvis det vil senke dine månedlige utbetalinger ved å erstatte en høy rente med en lavere.

Du betaler kanskje etableringskostnader eller andre gebyrer, som kan komme opp i tusenvis av kroner, og fordelene du har med ditt eksisterende lån kan forsvinne. Derfor er det viktig å nøye sjekke alle vilkårene før du signerer avtalen.

En refinansiering kan gjøre at du får penger til å betale for en betydelig hendelse som et bryllup eller for å bygge om eller forbedre hjemmet ditt. Du vil motta forskjellen mellom din nye lånesaldo og den gamle lånesaldoen i kontanter dersom du tar ut et større lån enn det du trenger å refinansiere.

Spørsmål og svar om refinansiering

Her har vi samlet noen av de vanligste spørsmålene vi får om refinansiering.


Kvalifiseres jeg til å søke et lån?
Du kvalifiseres til å søke et lån om du oppfyller disse minimumskravene:

  Ingen betalingsanmerkninger eller inkassokrav
  Fylt 25 år
  En minimum årsinntekt på ca 200.000 kr
Når får jeg svar på min søknad?
Når du søker gjennom Zerofinans kan du forvente å få et svar ganske fort. Ofte kan du få svar innen samme dag som du søker og noen ganger kan til og med utbetaling skje samme dag som du søker.
Hva kan jeg søke om?
Du kan søke om et nytt forbrukslån eller et refinansierings lån.
Begge lån kan søkes om mellom 10.000 – 500.000 kr.

Hvis du søker et nytt forbrukslån kan nedbetalingstid kun være inntil 5 år i følgende gjeldene lovverk.
Hva er et refinansiering lån?
Refinansiering er så enkelt som at du samler eksisterende lån og kreditter under et nytt lån til bedre betingelser og lavere rente. På denne måten kan du spare ganske mye. Du kan også få løpetid på lånet opptil 15 år.

For å gi deg et eksempel:

Ole Nordmann har 250.000 kr i lån og kreditter fordelt på fire forskjellige banker. Ole kan nå søke gjennom zerofinans om å samle 250.000 kr under en bank og få en lavere rente og lengre løpetid.
Hva er et forbrukslån?
Et forbrukslån er et lån uten krav til sikkerhet.
Du kan bruke pengene på det du ønsker.
Hvordan søker jeg gjennom Zerofinans?
Du søker enkelt ved å fylle ut vårt elektroniske søknadsskjema.
Når vi mottar søknaden tar vi oss av resten og sørger for at du får det beste lånetilbudet.
Kan jeg nedbetale lånet når jeg ønsker?
Du kan når som helst innfri hele lånet uten noen form for gebyr eller ekstra kostnad.
Hva er fordelen med å bruke Zerofinans?
Det er mange fordeler ved å søke gjennom oss:

  Du fyller en lånesøkand som sendes til alle banker
  Vi kjenner alle bankene og hvordan de opererer
  Vi følger deg opp personlig om du trenger det
  Bedre betingelser
  Det er helt gratis for deg å søke gjennom oss
Få tilbud på refinansiering Søk her