Finans

Tips til ferie på budsjett

Tips til ferie på budsjett

Planlegger du et feriebudsjett? Vi er her for å hjelpe deg. Vi vet at du teller ned de dagene til du endelig kan komme deg vekk fra alt, enten det betyr å dyppe tærne på stranden eller gå deg vill i skogen. Det er ikke så vanskelig som du skulle tro å finne metoder for å nyte en ferie uten å tømme bankkontoen. Ferier kan planlegges uten å ødelegge lommeboken. Du kan få en fantastisk tur uten å bruke en formue hvis du bare setter deg inn i det og forbereder deg på forhånd. Å få mest mulig ut av feriebudsjettet er dekket i detalj her. Disse forslagene kan hjelpe deg med å planlegge et feriebudsjett som vil være minneverdige opplevelser uten å tømme bankkontoen, ved å veilede deg mot kostnadseffektive feriesteder, overnattingsmuligheter, transportmåter og severdigheter.

Start tidlige forberedelser

Hvis du tar deg tid til å fastsette prioriteringene dine tidlig, kan du unngå å måtte kutte ned på nødvendigheter mens du lager din månedlige utgifts plan. Å begynne julefondet tidlig har flere fordeler. Du vil ikke være like begrenset i hvor mye penger du kan legge bort hver uke eller måned. Hvis pengene er begrenset, kan det å spare litt om gangen over en lengre periode hjelpe deg med å nå målet.

Hvis du får et forsprang, kan du unngå Black Friday-rushet og dra nytte av rabatter hele året for å få akkurat det du trenger. Med mer tid på hendene, kan du sjekke ut online rubrikkannonser for skånsomt brukte leker og andre produkter i utmerket form, hvor konkurransen er lavere og hvor du ikke vil føle deg forhastet til å foreta et kjøp.

Establish a practical financial plan

Angi en kostnadsgrense og del totalsummen etter kategorier som reise, overnatting, mat og underholdning. Du kan gjøre bedre vurderinger og begrense bortkastede utgifter hvis du har et godt grep om dine økonomiske begrensninger.

Velg rimelig overnatting

I stedet for å bo på et kostbart feriested, tenk på å bo på et rimeligere hotell, vandrerhjem, gjestehus eller ferieleie. Airbnb og Couchsurfing er bare to av flere nettsteder som gir reisende alternative, ofte billigere, steder å bo på sine reiser.

Måltidsforberedelse og planlegging

Kostnaden for alltid å spise på restauranter kan øke raskt. Velg overnattingssteder som har kjøkken slik at du kan lage en del av måltidene dine. Få matforsyningen din for dagsutflukter fra nærliggende supermarkeder eller bondemarkeder og tilbered måltidene dine. På denne måten kan du spare penger mens du nyter regionale spesialiteter og balanserer feriebudsjettet.

Benytt deg av bussen eller toget

Bruk offentlig transport i stedet for å betale for drosjer eller leiebiler. Lær buss- og togplanene i området, siden de vanligvis er mer økonomiske enn drosjer. Prøv å gå eller sykle på steder som er små og trygge for fotgjengere.

Hold deg unna med å kjøpe små ting

Butikker er eksperter på å overbevise kunder om å foreta et kjøp. Utformingen av butikken, belysningen og musikken er nøye beregnet for å oppmuntre til spontane kjøp. «Shopping momentum-effekten», som den har blitt betegnet av forskere, beskriver hvordan når vi først begynner å bruke penger, er det vanskelig å stoppe. Fenomenene kan unngås ved å følge en handleplan og ta en kort pause fra butikken hvis du føler at du vil kjøpe noe som ikke står på listen din.

Samle vennene dine for en billig tur

Hvorfor ikke planlegge en gruppeferie ved å leie en eiendom med flere venner? Å dele bolig med venner er en fantastisk måte å spare penger på, og det fungerer enda bedre hvis dere alle har barn på samme alder. Dere kan bytte på å gå ut og dele opp barnehageoppgavene, noe som er en stor lettelse.

Slik navigerer du på feriestedet

For å spare på reiseutgifter, organiser sightseeingen din etter sted. Buss-, tog- og taxiprisene har en tendens til å være høyere på populære turistmål. Når det er mulig, ta en spasertur eller invester i en transittbillett. Du kan være kvalifisert for kortrabatt hvis du er student eller pensjonist. Før du besøker en ny by, er det en god idé å lære om mulighetene som finnes der.

Finn ut hvor mye du bør legge bort i hver seksjon

Så, her er avtalen med å lage en årlig ferieutgiftsplan: Avhengig av spesifikke situasjoner, vil ikke alle kategorier trenge finansiering, på samme måte, hvert år. Kanskje du bare besøker svigerfamilien en gang annethvert år for ferien, så det er ikke nødvendig å budsjettere med reiser i år. Det kan hende du må redusere den nåværende listen i år for å unngå økter utgifter på grunn av en uventet reparasjon av huset. Budsjettet ditt bør gjenspeile prioriteringene dine og realitetene du står overfor.

Les mer: Slik kan du forbedre din kredittscore  

Related Posts