Finans

Slik kan du forbedre din kredittscore  

Slik kan du forbedre din kredittscore  

En høy kredittscore kan åpne mange dører for deg økonomisk. Husk at rettidig betalinger av regninger, kredittkortgjeld og forbrukslån vil utgjør mer for poengsummen din enn noe annet. Når du trenger å låne penger for et betydelig kjøp, for eksempel et kjøretøy eller eiendom, vil kredittpoengsummen din påvirke renten som tilbys til deg.

Siden Norges Banken har økt styringsrenten i løpet av det siste året for å forsøke å kontrollere inflasjonen, har rentene på alle typer kredittprodukter, inkludert personlige lån, studielån og boliglån, skutt i været det siste året. Det er derfor enda viktigere enn noen gang å ha en høy kredittscore. Dette kan hjelpe deg med å spare en massevis på dine månedlige betalinger på lånet.

5 tips til å øke din kredittscore

Forbedring av din kredittscore krever en personlig tilnærming som tar hensyn til kredittforholdene dine. I tillegg til spesifikke strategier skreddersydd til individuelle omstendigheter, er det også generelle skritt som kan tas for å forbedre nesten hvem som helst sin kredittverdighet.

  • Se gjennom kredittrapporten din: Undersøk alle rapportene nøye. Motbevise eventuelle unøyaktigheter du måtte avdekke. Du kan ikke få en raskere kredittreparasjon enn dette. Noen eksempel på feil kan være regningene dine blir rapportert som forsinket når de ikke er det; notering av samme utståendegjeld to ganger; rapportering av en lukket konto som aktiv; og rapportering av en kontos feil saldo eller kredittgrense. Disse unøyaktigheter kan føre til både inkasso, betalingsanmerkninger og store kostnader hvis du ikke ha oversikt og kontroll over dine økonomiske forpliktelser.
  • Hvis du finner feil eller utdatert informasjon på kredittrapporten din, gi beskjed til byrået slik at de kan oppdatere filene sine. 20 prosent av personer som har sjekket for feil, rapporterte en forbedring i kredittscore.

Ha oversikt over alle regninger

En av de viktigste faktorene som vurderes når din kredittpoengsum skal bestemmes, er hvor pålitelig du har vært med tidligere regninger. En dårlig kredittscore kan være et resultat av å være forsinket med et lån eller kredittkortbetaling i mer enn 30 dager.

Sett opp en automatisk betaling for minimumsbeløpet for å unngå å falle på etterskudd (men pass på at du ikke overtrekker kontoen din). I tilfelle du har problemer med å foreta en betaling, bør du ta kontakt med kredittkortleverandøren din med engang for å diskutere mulighetene dine for å håndtere situasjonen.

Betal ned kontosaldoen

Selv om du er regelmessig betaler dine regninger til tide, kan en høy kredittutnyttelsesgrad redusere kredittpoengene dine. Du kan forbedre din kredittscore ved å bruke bare en liten del av din tilgjengelige kreditt på rullerende kontoer som kredittkort og kredittlinjer. De med utmerket kreditthistorie bruker sjelden mer enn 10 % av tilgjengelig kreditt til enhver tid.

Søk kun om kreditt du trenger

Harde forespørsler blir trukket på kredittrapporten din når du søker om ny kreditt. Denne typen spørsmål reduserer fort poengsummene dine. Det er ikke lurt å sende inn en søknad etter å ha mottatt et forhåndskvalifisert tilbud om kreditt eller bare å teste om du kan godtas.

En enkelt tøff forespørsel vil ikke ha stor effekt på poengsummen din. Men hvis du har en historie med hyppige vanskelige henvendelser, kan det virke for långivere at du prøver å sette deg i for mye gjeld.

Du bør se på sjansene dine for å bli godkjent for ny kreditt før du søker om det. Bli forhåndsgodkjent eller prekvalifisert hvis det er mulig, siden dette ofte vil resultere i en lett kreditt trekning i stedet for en hard. Kredittscore påvirkes ikke av “myke” henvendelser. Unngå å søke om flere kredittkort samtidig, spesielt før du søker om et betydelig lån som et boliglån.

Du kan minimere antallet vanskelige spørsmål du må stille mens du søker etter boliglån, bil eller privatlån ved å sammenligne priser innenfor en begrenset tidsramme. En enkelt hard forespørsel vil bli registrert for alle lånesøknader for samme produkttype gjort i samme tidsrom.

Gjenoppbygging av kredittscore: Hvor lenge?

Tiden som kreves for å øke kredittscoren og oppbevare den varierer avhengig av individuelle forhold og utbedringstiltak som er tatt. For eksempel, hvis poengsummen din synker på grunn av en enkelt forsinket betaling, kan det å få kontoen din oppdatert og deretter være oppdatert på betalinger hjelpe deg med å gjenopprette poengsummen ganske raskt. Men hvis du faller mer enn 90 dager bak på flere kontoer og deretter prøver å ta igjen, vil det sannsynligvis ta lengre tid å komme tilbake. Hvis dine tapte betalinger fører til inkasso eller betalingsanmerkninger vil virkningen bli betydelig verre. I alle tilfeller vil tiden redusere vekten av dårlige karakterer. Betalingsanmerkninger vil bli slettet fra kredittrapportene dine og slutte å påvirke poengsummene dine først etter 4 år har gått.

Å forbedre din kredittscore er et prisverdig mål, spesielt hvis du har tenkt å søke et lån for et betydelig kjøp som et nytt hus eller en bil, eller oppfyller kvalifikasjonskriteriene for de beste belønningskredittkortene. Å forbedre din kredittscore er en gradvis prosess som kan ta noen uker eller til og med flere måneder å gi synlige resultater. Trenger du hjelp? Hos ZeroFinans er vår høyeste prioritet å gi eksepsjonell service til våre kunder. Ikke nøl med å ta kontakt med oss. Teamet vårt er dedikert til å yte eksepsjonell service og vi ser frem til muligheten til å hjelpe deg.

Les mer: Refinansiering av lån

Related Posts