Finans

Refinansiering av lån

Refinansiering av lån

Etter at du har bestemt deg for en refinansieringsplan som oppfyller dine spesifikke krav og økonomiske begrensninger, er det på tide å søke. Du kan velge å refinansiere boliglånet ditt hvis dine månedlige betalinger går mer mot renter enn mot avdragene. Den månedlige boliglånsbetalingen til mange huseiere kan reduseres ved å refinansiere til et nytt boliglån med lavere rente.

Som boligeier burde du kjenne til refinansiering med sikkerhet og hvordan prosessen fungerer før du starter. Vi vil diskutere prosedyrene som er involvert i refinansiering av lån, gå nærmere inn på tiden det tar til å refinansiere boliglånet, og gi noen anbefalinger for hvordan du kan oppnå beste rente, betingelser og vilkår når du søker om refinansiering.

Hvordan fungerer refinansiering?inancing work?

You must meet the lender’s qualifications for the refinance loan, just as you did when you first applied for the mortgage. You must fill in an application, go through the application with a financial adviser, and finally accept the loan you have been offered.

Finn ut hva slags refinansiering du ønsker

Det finnes mange alternativer; hva du velger avhenger av målene dine. De vanligste formene for refinansiering og deres tilhørende motiver er skissert her.

 • Refinansiere med utbetaling: Når du kjøper et hus og legger penger i det hver måned, er det som å ha en sparekonto. Med en utbetalingsrefinansiering kan du konvertere boligens egenkapital til kontanter uten å måtte betale på boliglånet ditt. I dette scenariet tar du opp et nytt boliglån for mer penger enn du skylder og bruker differansen til å betale ned på eksisterende lån.
 • Rentebytte: Hvis boliglånsrentene har økt siden du først fikk lånet, kan refinansiering spare deg for penger.
 • Vilkår refinansiering: Du kan redusere dine månedlige boliglånsbetalinger ved å refinansiere over lengre tid. Hvis du for eksempel har 20 år igjen på boliglånet ditt, kan du refinansiere til et 25-års boliglån.
 • Fast rente: Når du først fikk boliglånet, var renten på sannsynligvis lavere enn renten på et fastrentelån. Du kan refinansiere ut av et flytende rente boliglån og til et boliglån med fast rente hvis du ønsker å mindre variasjon på kostnadene i en lenger periode.
 • Refinansiering hos en spesialbank: De som ikke kvalifiserer for et boliglån hos en tradisjonelle bank på grunn av inntekt, kreditt eller manglende egenkapital, henvender seg noen ganger til spesialbanker. For å redusere dine månedlige betalinger, kan du senere refinansiere dette lånet i en tradisjonelle bank etter at egenkapitalen på boliglånet når over 15%.

6 tips når du skal refinansiere

 • Sjekk din kredittscore: Kravene for å få lån har blitt strengere de siste årene. Mange som ikke innser at de beste rentene ikke er garantert selv for de med best kreditt. For å få de beste boliglånsrentene kreves ofte en kredittscore på over 70 eller mer. Et nytt lån kan fortsatt være tilgjengelige for låntakere med lavere score, men de kan medføre høyere renter og/eller kostnader som et resultat.
 • Undersøk ulike långivere: søk om nok informasjon før du gjør noen store økonomiske forpliktelser. Hvorfor? Det er mange långivere som vil konkurrerer for å ha deg kunde. Du, den potensielle kunden, har friheten til å velge den banken som best dekker dine behov. Fordi de allerede har din personlige informasjon på fil, er din eksisterende boliglånsutlåner et godt utgangspunkt når du ser på andre långivere. Du kan spare penger på gebyrer og inkasso ved å refinansiere.
 • Få en boligvurdering: En boligvurdering kan kreves av utlåner hvis du søker om en bestemt type lån. Det er mer sannsynlig at verdien av eiendommen din vil svinge over en lengre periode, noe som gjør det nødvendig med en ny vurdering med noen års mellomrom for eldre eiendommer. Taksering er vanligvis unødvendig for nyere eiendommer. Boligens verdi fastsettes via en takst, så den må se best ut den dagen. Vilkårene og omstendighetene for lånet ditt kan bli betydelig påvirket av en undervurdert evaluering.

Finansagenter

Refinansiering med sikkerhet i bolig tar ofte litt tid til å gjennomføre, alt fra fem dager til et par uker. På dette stadiet, søknaden videresendt til ulike banker, er ditt eneste ansvar å vente rolig og tålmodig. Din kredittverdighet for et nytt boliglån og evnen til å foreta rettidige betalinger vil bli evaluert i løpet av din kredittverdighet for et nytt boliglån, og evnen til å foreta rettidige betalinger vil bli evaluert under garantien. Kredittrapporter, bankjournaler, eiendeler, inntekter, boligvurderinger og gjeldsbeløp vil alle bli undersøkt.

Sørg for at alle papirene du må sende inn sammen med lånesøknaden din er korrekte og fylt ut for å fremskynde prosessen. Dette vil garantere at du har ingen eller minimale tilbakeslag i jakten på et nytt boliglån med bedre rente og betingelser.

Bli kvitt ulike regninger og inkasso om du har muligheten til det

Utstående krav vil bli inkludert i både sluttopplysningen og lånesøknaden. Noe å tenke på: Utgiftene, som kan utgjøre flere tusen, kan finansieres ved å spre utbetalingene utover låneperioden. Men du kan forvente en høyere rente eller et større lånebeløp, som begge vil øke dine samlede rentebetalinger. (Og ja, de vil mest sannsynlig kreve en pris for å gjøre det.) Hvis du har midler til å gjøre det, er det vanligvis det mest kostnadseffektive alternativet å betale på forhånd.

Fordeler og ulemper med refinansiering

Fordeler:

 • Boliglånsrenter og månedlige betalinger kan forhandles ned
 • Du kan låse din nåværende variable rente til en lavere, mer stabil fast rente
 • Et engangsbeløp er tilgjengelig for dine umiddelbare pengebehov.
 • Du kan redusere det totale rentebeløpet du betaler ved å velge en kortere låneperiode.

Ulemper:

 • Å tilbakestille låneperioden til dens opprinnelige lengde kan føre til høyere rentebetalinger gjennom hele lånets levetid, noe som kansellerer eventuelle besparelser fra den reduserte rentesatsen.
 • Et fastrenteboliglån betyr at du ikke tjener på fallende renter før du refinansierer.
 • Husets egenkapital kan reduseres
 • Med en kortere låneperiode og flere avsluttende utgifter vil den månedlige betalingen din øke.

Konklusjon

Refinansiering av boliglånet ditt kan ta så lite som 14 dager og så mye som 50 dager. Refinansiering er en langvarig prosess på grunn av de mange kravene som må oppfylles. Det tar tid å refinansiere en eiendom siden det er flere prosedyrer involvert, for eksempel å finne den beste långiveren, fylle ut søknaden, motta en takst og deretter vente på garanti. Trenger du litt hjelp? Når det gjelder refinansiering, er ZeroFinans her for å hjelpe deg hele veien. Ikke nøl med å ta kontakt for råd og veiledning angående ditt nye lån, vi er her for å hjelpe.

Les mer: Hva er en god kredittscore?

Related Posts