Finans

Hva er en god kredittscore?

god kredittscore

Hva utgjør en utmerket kredittscore? La oss gå tilbake til begynnelsen. Å vite hva som utgjør en «god» kredittscore kan være nyttig hvis målet ditt er å skape eller opprettholde en sterk kreditthistorie. En høy kredittscore forbedrer sjansene dine for en godkjent søknad på lån, andre former for kreditt, og lar deg låse inn lavere renter. Selv om en høyere poengsum alltid er å foretrekke, kan det være utfordrende å finne nøyaktig hva som utgjør et «god» kredittscore. Ulike långivere og typer lån har ulike minimumskrav for godkjenning.

Først, la oss snakke om kredittpoeng

Utvalget av mulige verdier for kredittpoengsummen din er 1 til 100. Selv om en poengsum på 70 eller mer ofte anses som utmerket, er det ikke nødvendig for kjøp av eiendom. Kredittbyråer samler data om forbrukergjeld, som kan inkludere ting som kredittkortsaldoer, billån og studiegjeld.

Flere elementer går inn for å bestemme kredittpoengsummen din, men de to mest betydningsfulle er inkasso, betalingsanmerkninger og total gjeld. En kredittscore er et tall mellom 1 og 100, noen ganger 1 til 5, som gjenspeiler hvor sannsynlig det er at du betaler tilbake lån og andre økonomiske forpliktelser, for eksempel et boliglån, i fremtiden.

Kredittscore og boliglån

Mens en høy kredittscore vil gjøre det lettere å få et boliglån, utelukker ikke en lav poengsum automatisk godkjenning av boliglån. Långivere vil se på mer enn bare beløpet på boliglånet du ber om og egenkapitalen du tilbyr. Långivere kan være villige til å gi gunstigere betingelser på et boliglån dersom de er sikre på at du betaler dine månedlige avdrag i tide og i sin helhet.

Forbedre din kredittscore før du søker om boliglån

Å foreta rettidig betaling på kredittsaldo er avgjørende. Ved å betale i tide kan du unngå å pådra deg forsinkelsesgebyrer, inkasso og betalingsanmerkninger på kredittrapporten. Husk også disse tre tingene:

  1. Du bør vente minst seks måneder før du søker om boliglån og eventuelle andre store lån etter at du har forbedret din kredittscore.
  2. Hold saldoen din lav (ideelt sett 25 % eller mindre av den totale kredittgrensen) og du vil se en forbedring i din kredittscore.
  3. Det er viktig å gå gjennom kredittrapporten din for å sikre at all informasjon er korrekt og oppdatert. Noe så enkelt som en feil adresse kan ha en betydelig innvirkning på kredittvurderingen din.

Viktige fordeler med en god kredittscore

Hvis kredittpoengsummen din er 70 eller høyere, kan du kvalifisere for bedre renter og et bredere spekter av lånevilkår, blant andre fordeler.

Høyere kredittgrenser

Du kan kanskje låne mer penger fra långivere hvis du har en lav gjeldsgrad og god kreditt. Dette fordi du tidligere har vist at du kan håndtere gjeld på en forsvarlig måte. Opprett en ny konto med en høyere grense, eller forhandle en økning med din nåværende långiver.

Mer kjøpe- og forhandlingskraft

Du kan bli prekvalifisert eller forhåndsgodkjent av långivere før du går på bilshopping eller husjakt. Hvis du allerede har blitt forhåndsgodkjent for et lån, kan du ha større innflytelse når du pruter om prisen på et hjem eller en bil med selgeren. Ikke anta noe; bruk din utmerkede kreditt som innflytelse for å få best mulig avtale.

Mer forhandlingsmakt

Du kan forhandle deg frem til en bedre rente på et kredittkort eller et lån hvis du har en god kredittscore. Du kan være i en bedre forhandlingsposisjon hvis du har flere alternativer å velge blant de mange tilbudene og tjenesteleverandørene. Men hvis din kredittscore er dårlig, vil lånebetingelsene sannsynligvis ikke være omsettelige, og du vil ikke ha noen ekstra kreditt tilbud eller fleksibilitet.

Enklere godkjenning for utleieeiendommer                 

En sterk kredittscore er viktig selv om boligeierskap ikke er i din umiddelbare fremtid. Mange potensielle leietakere vet ikke dette, men utleiere tar hensyn til en potensiell leietakers kredittscore når de bestemmer seg for å leie ut til dem eller ikke. Leietakers godkjenningsrater er høyere for de som har sterke kredittscore fordi utleiere foretrekker leietakere som aldri har vært for sent ute med leiebetalinger. Hvis du ikke kan det, kan du måtte betale et større depositum, signere en kortere leieavtale eller få avslag på boligen helt.

Les mer: Hva er inkasso?

Related Posts