Finans

Tips til å kutte kostnadene

Tips til å kutte kostnadene

Du kan lage en budsjettplan og jobbe mot finansiell stabilitet for å kutte utgiftene hvis du oppdager at utgiftene dine overstiger tilførselen. For å komme i gang, lag en liste over alt du bruker penger på, og begynn med det du trenger for å holde deg i live. Å betale husleie eller et boliglån, kjøpe et kjøretøy eller betale på et avdragslån er alle eksempler på vanlige utgifter. Noen, som klær og andre forbrukerprodukter, har et bredt spekter av størrelser. Disse kostnadene kan justeres til en viss grad.

Spor utgiftene

Alle dine nettbank-, debetkort- og kredittkortkjøp kan enkelt spores ved bruk av kostnadsstyringsprogramvare. Den kategoriserer også automatisk disse kostnadene i flere grupper, for eksempel “shopping”, “mat og drikke”, “transport” og “underholdning”, for å gjøre det enklere for brukeren å se hvor mye de bruker på hvert av disse områdene. Dine mest betydelige utgifter er umiddelbart synlige ved en titt. Du kan presenterer dem på et kakediagram, noe som gjør dem forståelige for alle uten økonomisk bakgrunn. For å kutte utgifter neste dag eller uke, kan du bruke denne informasjonen til å se hvor du kan forbedre deg.

Underholdning og shoppingkostnader

Organiser en kveld på kino, et teaterstykke, en konsert, en sportsbegivenhet eller et stand-up-komedieshow. Sett av penger hver uke til hyggelige aktiviteter, men ikke la pengene gå til spille ved å ignorere andre regninger. Kutt utgifter ved å tilberede måltidene hjemme i stedet for å spise ute eller bestille takeaway. Evnen til å spise godt på et budsjett er en ferdighet verdt å dyrke. Kostnadene for garderobe, sko, og sminke kan øke raskt. Å se bra ut trenger ikke alltid å bruke designertråder.

Kutt ned matforbruket

The money you spend on groceries is likely to be one of your most significant expenses. Finding strategies to cut expenses can make it easier to deal with rising food prices. You can save money and eat better by cooking your meals instead of ordering in or buying ready-made foods. Make a note of what you need to buy and organize your meals for the week around what you currently have.

Strøm

Et annet enkelt sted å spare kostnader hver måned er på strømregningene dine. Du kan enkelt redusere energiutgiftene dine ved å gjøre ting som å skru ned varmen om natten eller når du ikke er hjemme, bruke vifter i stedet for klimaanlegg, vaske større mengder tøy på vaskedagen, ta kortere dusjer og stenge vannet mens du vasker på kjøkkenet. Når de kombineres, kan disse tilsynelatende små endringene gi betydelige månedlige besparelser.

Forsikringspremier

Spør dine nåværende forsikringsleverandører om de gir rabatt for gruppering av kjøretøy- og innboforsikring. Som et resultat bør du betale mindre totalt sett og ha reduserte månedlige utgifter. Du kan også spørre om å øke egenandelen for å redusere premiebetalingene dine.

Implementer en 24-timers regel for utgifter

Hvis du har problemer med å kontrollere utgiftene dine, er dette rådet for deg. Gjør det til en regel at du ikke kan kjøpe i minst 24 timer etter at du har funnet noe du vil kjøpe. Hvis du har et alvorlig problem med utgifter, kan du utvide perioden til tre dager, en uke eller til og med en måned. Det er mulig at når prøvetiden er over, vil du bestemme at kjøpet ble gjort på impuls og at du ikke ønsker produktet likevel. Du kan gjøre en splurge på tingen hvis du vil ha det.

Ha en måned uten forbruk

Hvis du har brukt mer enn du ønsker, kan du prøve å gå uten å kjøpe noe i en hel måned. I løpet av en måned uten bruk kjøper du ikke noe som ikke er nødvendig. Du har fortsatt regninger å betale og mat å kjøpe. Du kan også kjøpe nye ting når du trenger det, som når sjampoen din går tom eller favorittbuksene dine får hull i seg. Splitter nye kjøp er imidlertid ikke en del av planen. Det er flott å spare penger, men en måned uten å bruke penger kan hjelpe deg med å bryte en kjøpsvane og begynne å bruke mindre hver måned.

Avslutt abonnement på markedsførings-e-poster

Det er vanskelig å motstå en fristende e-post fra favorittforhandleren din som annonserer et stort kupp. Nå som dine favorittmerker alltid er innen rekkevidde, føles det som om det alltid er et utrolig tilbud du ikke kan avslå. Avslutt abonnementet på disse kommersielle kommunikasjonene umiddelbart hvis du oppdager at du lett lar deg overtale av dem. Når det er noe du virkelig må ha, kan du sannsynligvis fortsatt finne en rabatt eller kupong for det. Du vil heller ikke bli lokket til å kjøpe ting du ikke trenger.

Les mer: Slik kan du forbedre din kredittscore  

Related Posts